Paula de Vries

Je hebt geen invloed in wat je overkomt in je leven, maar je hebt wel altijd een keuze hoe je hiermee omgaat

Dit motto, geïnspireerd Edith Eger, is hoe ik, Paula de Vries in het leven sta en vormt de basis van mijn werk als levenscoach en als MfN-registermediator-Familiemediator.

Paula als coach:

Ik vind het belangrijk om samen met jou aan een leerdoel te werken, waarbij we verschillende interventies inzetten om vorm te geven aan jouw ontwikkeling. Als je vastloopt in het leven, hetzij op werk of privé, zijn er altijd stappen die je zelf kunt zetten om weer grip te krijgen op je situatie. Hoewel je niet altijd controle hebt over de omstandigheden, heb je wel invloed op hoe je ermee omgaat.

Samen gaan we op zoek naar wat jij kunt doen om jouw situatie te verbeteren. Met respect en empathie begeleid ik je, waarbij ik je soms een spiegel voorhoud en kritische vragen stel.

We gaan samen op ontdekkingstocht naar jouw waarden, talenten en passende oplossingen. Mocht je nog niet helder hebben waar jouw talenten liggen, dan kunnen we een TMA-talentenanalyse uitvoeren.

Deze analyse biedt inzicht in jouw unieke talenten en hoe je deze optimaal kunt benutten. Door te focussen op je talenten zul je meer energie ervaren en wordt duidelijk waarom bepaalde taken meer van je vergen.

Dit inzicht kan een ware eye-opener zijn en je helpen bij het maken van keuzes over wat je wel en niet wilt doen.

Met deze aanpak streef ik ernaar om jou weer in je kracht te zetten en richting te geven aan je leven

Als mediator:

Van nature heb ik de kwaliteit om zaken vanuit verschillende oogpunten te kunnen invoelen. Wanneer partijen met elkaar in conflict zijn, zit er altijd een verhaal achter.

Het gaat niet (of niet alleen) om die bekende laatste druppel. Wat hieraan vooraf is gegaan, zoals miscommunicatie, onbegrip, tegenstrijdige belangen en het missen van erkenning, weegt misschien nog wel zwaarder. Wanneer partijen hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan, ontstaat het begin van een gezamenlijke oplossing. Voor mij ligt de kern van mediation in het vinden van een oplossing waar beide partijen achter staan en mee verder kunnen.

Ik begeleid jullie in het proces om de best mogelijke oplossing te vinden. Als gespecialiseerd familiemediator heb ik veel ervaring bij het begeleiden van echtscheidingen en andere familieconflicten.

Ik weet hoe groot de impact van een scheiding voor kinderen kan zijn en als coach van het landelijke programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’ kan ik jullie kinderen extra ondersteuning bieden tijdens deze moeilijke periode.

Ook voor andere familie- of relatieconflicten, zoals problemen met een ouderschapsplan, communicatieproblemen binnen relaties of het afwikkelen van een erfenis, kun je bij mij terecht. Samen kijken we naar wat jullie situatie nodig heeft, zodat iedereen verder kan