Bijscholing en alimentatie
berekenen
Als MfN registermediator – Familiemediator
ben je verplicht om je kennis en vaardigheden continu op peil te houden
(permanente educatie). Vanzelfsprekend doe ik dit ook. Niet alleen vanwege die
verplichting, maar misschien nog wel meer om mijn cliënten goed te kunnen
bedienen.
Omdat de
alimentatie voortdurend in het nieuws is en er ook regelmatig wijzigingen zijn,
heb ik gekozen om mij hier in te verdiepen.
Masterclass samengestelde gezinnen
Eind vorige jaar heb ik de “Masterclass samengestelde gezinnen” gevolgd. Deze Masterclass werd verzorgd door Reed Business Information. Om de alimentatie te berekenen in het geval van een samengesteld gezin is er specifieke kennis vereist. Deze Masterclass werd speciaal aangeboden voor de gebruikers van Alimentatierekenprogramma INA, dat ook door de rechtbanken wordt gebruikt. Het uitgangspunt bij het berekenen van alimentatie is altijd het rapport Alimentatienormen (Trema Rapport).
De vaststelling van alimentatie bij ondernemers
Deze week was de verdiepingscursus “De vaststelling van alimentatie bij ondernemers” aan de beurt. Om alimentatie te berekenen is de behoefte van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtige van belang. Om dit voor een ondernemer te berekenen is specifieke kennis nodig.
De kennis werd op een zeer kundige wijze overgebracht door onze docent mr. Annemarieke Roelvink – Verhoeff. Zij is onder meer raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag en Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Ook was zij van 2008 – 2014 lid/voorzitter van de werkgroep alimentatienormen. Zij heeft veel ervaring met het berekenen van alimentatie als lid/ voorzitter van de werkgroep en het vaststellen van alimentatie als rechter. Dus kennisoverdracht vanuit de eerste hand.
Door deze verdiepingen ben ik nog beter in staat om de alimentatie voor u te berekenen. Ook voor u als ondernemer kan ik de alimentatie op een juiste wijze berekenen.